Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 12:33

Συνταγή… ξαφνικού θανάτου τύπου ΕΡΤ και στον ΕΟΠΥΥ!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

‘Ο κύβος ερρίφθη και οι μάσκες έπεσαν’ στο θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, που μας έστειλε ο γιατρός Πέτρος Τσαπαρόπουλος.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την τακτική του ‘ξαφνικού’ θανάτου, όπως και στη δημόσια τηλεόραση, έφερε ξαφνικά τροπολογία στη Βουλή που έχει στόχο την απόλυση όλων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το προμελετημένο έγκλημα της διάλυσης των δομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης», αναφέρει η ανακοίνωση, που κάνει λόγο για χυδαία, απαξιωτική  και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας, που ενώ συζητά με την αντιπροσωπεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για το μέλλον του θεσμού, ταυτόχρονα καταθέτει τροπολογία για τη σύσταση κλάδων και θέσεων γιατρών από τις υγειονομικές περιφέρειες.

«Αποδεικνύει ότι σκοπός της είναι να εξωθήσει σε ‘αυτοαπόλυση’ τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Έτσι μαζί με τη διαθεσιμότητα  του νοσηλευτικού προσωπικού πετυχαίνει τους στόχους που έχει επιβάλλει η τρόικα για το 2014, διαλύοντας ουσιαστικά τις δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αντικατάστασής τους. Ουσιαστικά παραδίδει την πρωτοβάθμια περίθαλψη στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στερώντας την πρόσβαση του Έλληνα πολίτη (ασφαλισμένου και ανασφάλιστου) σε αυτήν», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστηκε 141 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις