Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 20:19

Άποψη - Κοινός τόπος η ιδιωτικοποίηση της ΕΤΑ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Κοινός τόπος είναι πια στη Νάουσα η αδήριτη ανάγκη ιδιωτικοποίησης της ΕΤΑ Α.Ε. Το αποτέλεσμα αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα το μέλλον της επιχείρησης. Θετικό στοιχείο της συνεδρίασης ότι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- δεν ακούστηκαν λαϊκίστικες κορώνες για τα αυτιά των εργαζομένων της επιχείρησης (παρότι έγινε υπό τα βλέμματα όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους), παρά μόνον προβληματισμός για τον χρόνο υλοποίησης των σχεδιασμών εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την επιχείρηση και την πιστότητα της διαδικασίας, ως μοναδική λύση για να γίνει ανταγωνιστική και όχι ακόμη μεγαλύτερο βαρίδιο στα οικονομικά του δήμου.

Επίσης πολύ θετικό στοιχείο η σύμπλευση όλων των παρατάξεων για την από κοινού προσπάθεια διάσωσης των εργαζομένων της ΕΤΑ, καθώς και του λεπτού ζητήματος της εξασφάλισης της δημοτικής περιουσίας. Και τα δύο έχουν ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να υπάρχουν σωστές κινήσεις.

Ήταν μια συνεδρίαση όπου επιδείχθηκε ποιότητα διαλόγου και σωφροσύνη, παρά το ότι οι περισσότερες εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας σε προηγούμενες συνεδριάσεις αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα.

Επόμενο βήμα, η συζήτηση της πρότασης και του συνολικού σχεδιασμού της διοίκησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η διασφάλιση δι’ αυτού των συμφερόντων του δήμου, και τέλος, η ελπίδα εξεύρεσης το συντομότερο δυνατό ενός επενδυτή που θα δώσει κύρος στην επιχείρηση, θα την κάνει ανταγωνιστική και θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Κώστας Παναγιωτίδης

Διαβάστηκε 328 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις