Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 11:02

Αντώνης Πασχούλας, στη συνέλευση του ΑΣΕΠΟΠ: Άλλος τρόπος, πιο ακριβός, για τη μεταφορά των ροδάκινων στην Ουκρανία

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον απολογισμό δράσης για το 2013 και τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο έκανε τη Δευτέρα ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας στην ετήσια γενική του συνέλευση. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αντώνης Πασχούλας τόνισε για την περσινή χρονιά ότι η αξιοποίηση των προϊόντων έγινε κατά τον καλύτερο τρόπο παρά τις αντίξοες συνθήκες (χαλάζι κ.λπ.). Σήμερα, είπε, έχουν πληρωθεί όλα τα προϊόντα που διαχειρίστηκε ο συνεταιρισμός και απόμειναν μόνο τα μήλα που πωλήθηκαν μέσα στο 2014. Ο κ. Πασχούλας είπε ακόμη ότι «έχουμε κλείσει όλα τα υπόλοιπα με τους πελάτες» και ότι «δεν έχουμε μεγάλα ανοίγματα», ενώ αναφερόμενος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα είπε ότι προχώρησαν οι εργασίες για το ψυγείο και αγοράστηκε παρακείμενο κτήμα για τις ανάγκες του συνεταιρισμού.

 

Για το 2013 είπε ότι το 70% της παραγωγής οδηγήθηκε στην εξωτερική αγορά (Ρωσία, Ουκρανία κ.α.) και ότι αυτό θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν με τις γνωριμίες και το ισχυρό πελατολόγιο που έχει ο συνεταιρισμός. «Έχουμε καλό όνομα και πρέπει να το διατηρήσουμε», είπε ο κ. Πασχούλας, εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «δυστυχώς αγριεύει η κατάσταση αντί να ηρεμεί», προσθέτοντας ότι θα βρεθεί άλλος τρόπος για τη μεταφορά των φορτίων, αλλά πιο ακριβός.

Ο γεωπόνος του συνεταιρισμού Δήμος Βαδόλας αναφέρθηκε στις αναγκαίες καλλιεργητικές φροντίδες της εποχής.

 

Η συνέλευση του ΑΣΝ

 

Η ετήσια συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού ανακοινώθηκε για τη Δευτέρα 12 Μαΐου, ωστόσο λόγω της αναμενόμενης έλλειψης απαρτίας θα επαναληφθεί στις 19 Μαΐου στις 8μμ στο δημοτικό θέατρο.

Διαβάστηκε 296 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις