Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 21:32

Οικολογική Ομάδα Βέροιας για την Τάφρο 66: ασυδοσία και πολλαπλό έγκλημα

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το καλοκαίρι που μας πέρασε «κόπηκε» με πρωτοβουλία του δήμου Σκύδρας το ανάχωμα της Τάφρου 66, μέχρι το ύψος του νερού, δίπλα στο Λιποχώρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. Στο σημείο δηλαδή που κάποια χρόνια πριν χάθηκαν περιουσίες πολιτών όταν έσκασε το ανάχωμα.

Ο λόγος της τωρινής «κοπής», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ήταν να αποκατασταθεί η φραγή του αγωγού της παρακείμενης κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞ, που έριχνε τα απόβλητά της στην Τάφρο.

«Μέχρι και σήμερα, ένα τεράστιο άνοιγμα, περιμένει μια έντονη βροχόπτωση, για να ξαναζήσουμε φαινόμενα που συμβαίνουν κάπου αλλού. Ούτε η ζημιά του αγωγού αποκαταστάθηκε τόσους μήνες και από καθαρή τύχη δεν είχαμε πλημμύρες σε χωριά και χωράφια», αναφέρει η Οικολογική Ομάδα και καταλήγει:

«Ελάχιστες ημέρες μετά την καταγγελία μας όπως και πολιτών του Λιποχωρίου, αποφασίσθηκε να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια η αποκατάσταση με το ποσό των 38.000 ευρώ. Ελπίζουμε να μην είναι αργά. Όμως, τα ερωτήματα μένουν. Δεν θα λογοδοτήσει κανείς για την εγκληματική αυτή επέμβαση και αδιαφορία; Ποιος πλήρωσε το κόστος της επέμβασης; Ποιος θα πληρώσει το κόστος της αποκατάστασης; Ο πολίτης πάλι;»

Διαβάστηκε 202 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις