Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 11:48

Γκαμπέσης, Ορφανός, Τσιαμήτρος, Γιαννούτσου. Τέσσερις Ημαθιώτες στην κεφαλή δομών υγείας της βόρειας Ελλάδας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με πολλή διάθεση για δουλειά και αισιοδοξία ανέλαβαν καθήκοντα στα νοσοκομειακά ιδρύματα όπου ορίστηκαν οι Ημαθιώτες διοικητές.

Σε στάδιο ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας βρίσκεται ο διοικητής του ενιαίου νοσοκομείου Πέλλας Ηλίας Τσιαμήτρος (φωτογραφία). Ακόμη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πλήρως τις ανάγκες και των δύο παραρτημάτων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό (θα το κάνει τις αμέσως επόμενες μέρες), ωστόσο συνεχίζει τις τακτικές επισκέψεις και συζητήσεις με στελέχη. Το μόνο βέβαιο, όπως μας είπε, είναι ότι η Πέλλα δεν έχει αυτή τη στιγμή αξονικό τομογράφο, αφού στο παράρτημα των Γιαννιτσών ο αξονικός είναι χαλασμένος ενώ στην Έδεσσα δεν υπάρχει καν.

Με την εμπειρία της θητείας στο ίδιας περίπου δυναμικότητας νοσοκομείο Νάουσας (120 κλίνες) ξεκίνησε στο νοσοκομείο Καστοριάς ο Γιώργος Ορφανός. Σε πρώτη εικόνα διακρίνει τα ίδια προβλήματα ελλείψεων σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό με τις δομές της Ημαθίας, ωστόσο δεσμεύεται για ό,τι καλύτερο στο νοσοκομείο Καστοριάς και το κέντρο υγείας Άργους Ορεστικού, με δεδομένη τη διάθεση και την εμπειρία, αλλά και διαθέσιμους συνεργάτες στην ιατρική κοινότητα που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ιδιαίτερα είναι τα πράγματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με διοικητή και αναπληρωτή διοικητή να προέρχονται από την Ημαθία. Αργύρης Γκαμπέσης και Σταυρούλα Γιαννούτσου (η δεύτερη με αρμοδιότητα στο διασυνδεόμενο με το ‘Παπανικολάου’ Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης), παρουσιάζουν από τις πρώτες μέρες ένα δίδυμο με όρεξη για δουλειά και άψογη συνεργασία και κατανόηση.

Ο κ. Γκαμπέσης με πολύ τρέξιμο και καθημερινή παρουσία και στις δύο μεγάλες δομές και τα περιφερειακά κέντρα υγείας, η κ. Γιαννούτσου με πολύ στρες αρχής, αλλά και αρκετό διάβασμα για επίσπευση της προσαρμογής.

Διαβάστηκε 354 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις