Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 18:40

Σύλλογος ζωόφιλων Ημαθίας: Παίρνουν τα μικρά από τις μάνες και τα πετούν στον δρόμο!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αμοιβή δίνει ο σύλλογος ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩΗ για πληροφορίες αναφορικά με όσους εγκαταλείπουν ζώα. Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η εγκατάλειψη κουταβιών στον δρόμο έχει γίνει μάστιγα στη Βέροια. Καθημερινά πολίτες, φιλόζωοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων ερχόμαστε αντιμέτωποι με εγκαταλελειμμένα κουτάβια σε κούτες, κάδους και χωράφια....

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από την εγκατάλειψη 3 κουταβιών και σήμερα Κυριακή 8 Ιουνίου, κάπου περιφερειακά της Βέροιας, σταματημένο ένα άσπρο Ι.Χ. παλαιού τύπου και ο καθώς πρέπει κύριος κάτι έκανε στο πορτ μπαγκαζ του. Σε ερώτηση φιλόζωης περαστικής κυρίας απάντησε ότι μαζεύει τσουκνίδες και σηκώνεται και φεύγει. Όταν πλησίασε η γυναίκα ανυποψίαστη βλέπει παρατημένα 3 κουταβάκια περίπου 1,5 μηνών 2 μαύρα θηλυκό - αρσενικό και ένα τιγρέ αρσενικό! Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό της πινακίδας.

Στην άκρη του δρόμου, στη μέση του πουθενά, τα μικρά κουτάβια κοιτάζουν απορημένα, σαστισμένα, φοβισμένα. Άραγε τι έγινε, που είναι η οικογένεια τους ;

Αυτό είναι μόνο κάποια από τα χιλιάδες σκυλιά που αφήνονται στο δρόμο και στη μοίρα τους. Μια μοίρα προδιαγεγραμμένη. Η ζωή στο δρόμο είναι σύντομη. Πολύ γρήγορα η πείνα, η δίψα, οι αρρώστιες, ένα αυτοκίνητο ίσως, η ακόμα και οι αγέλες των άλλων αδέσποτων θα την κάνουν ακόμα πιο σύντομη.

Οι ανεύθυνοι συμπολίτες μας επιλέγουν να μην στειρώνουν το ζώο τους, να μην το περιορίζουν τις λίγες μέρες του χρόνου που έχει περίοδο και να το αφήνουν να ζευγαρώνει, ενώ βρίσκουν τη λύση για τα μικρά κουτάβια: εγκατάλειψη, παρότι απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά από το νόμο 4039/2012 με φυλάκιση 1-5 χρόνια, με χρηματική ποινή 5.000 - 15.000 ευρώ και με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Καλούμε τους πολίτες της Βέροιας να είναι παρατηρητικοί, να συγκρατούν πινακίδες και να ενημερώνουν τα φιλοζωικά σωματεία και την αστυνομία όταν αντιλαμβάνονται εγκατάλειψη ζώου.

ΔΙΝΟΥΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ .

 

Η εγκατάλειψη είναι απάνθρωπη και παράνομη.»

Διαβάστηκε 213 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM