Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 15:11

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Γράφει ο Σταύρος Γεωργιάδης, τοπικός σύμβουλος Χαρίεσσας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(18 ψήφοι)

Με αφορμή την είδηση την οποία βγήκε από την τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΥΑΝ (πριν τρεις εβδομάδες) και αφορά στο ότι ανακοινώθηκε στα μέλη της ΔΕΥΑΝ ότι θα πληρωθούν και στην Τ.Κ.Χαρίεσσας οι παροχές αποχέτευσης θα ήθελα να θέσω προς το προεδρείο της ΔΕΥΑΝ τα ακόλουθα ερωτήματα:

α) Γιατί  μέχρι σήμερα δεν ενημερώθηκαν επίσημα οι κάτοικοι της Χαρίεσσας για την εξέλιξη αυτή;

β) Γιατί η είδηση αυτή έγινε γνωστή μετά το αποτέλεσμα των εκλογών;

γ) Τι άλλαξε τώρα και θα πρέπει οι κάτοικοι της Χαρίεσσας να πληρώσουν, σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση της ΔΕΥΑΝ:

δ) Γιατί να πληρώσουν σήμερα κάτι που θα χρησιμοποιήσουν μετά από χρόνια;

ε) Ποιος και γιατί όρισε το κόστος κατασκευής στα 300€ χωρίς να ερωτηθούν πρώτα οι κάτοικοι αν θέλουν και εάν μπορούν να πληρώσουν;

στ) Γιατί από την στιγμή που θα πληρώσουμε να μην γίνει παράλληλα με τα φρεάτια και η κατασκευή της αναμονής εντός των οικοπέδων, κάτι που θα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον και θα χρειαστεί να πληρώσουμε ξανά;

ζ) Γιατί αντί να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να μην πληρώσουν ούτε οι άλλες κοινότητες (Κοπανού-Επισκοπής-Αγγελοχωρίου-Πολυπλάτανου) τις παροχές, επιλέξατε την λογική του ΝΑ ΨΟΦΉΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ζητάτε τώρα να πληρώσουν και οι κάτοικοι της Χαρίεσσας;

Καλό θα είναι να γνωρίζουν οι δημότες τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα πριν παραδώσετε την διαχείριση της ΔΕΑΥΝ στην νέα δημοτική αρχή.

 

Γεωργιάδης Σταύρος

Τοπικός Σύμβουλος Χαρίεσσας

Διαβάστηκε 3031 φορές

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 16:32 δημοσιεύθηκε από Σταύρος Γεωργιάδης

    Αγαπητέ Γιάννη
    Πραγματικά χαίρομαι που έστω και μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας σου στα κοινά του Δήμου, δραστηριοποίησε και έχεις άποψη για τα δρώμενα και τις συνέπειες των αποφάσεων της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες.
    Η παραπάνω εισαγωγή γίνεται διότι στην ουσία είδαμε όλοι για πρώτη φορά να έχεις άποψη με μία επιστολή σου κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, επιστολή την οποία αφού την συνυπέγραψαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ανανέωσης την έκρινε ο λαός της Νάουσας με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα (στα οποία δεν επεκτείνομαι για να μην σας στενοχωρήσω για άλλη μια φορά).
    Στο συγκεκριμένο θέμα καλώς αναφέρεις ότι δεν το γνωρίζεις επαρκώς διότι αν το γνώριζες η έστω αν απλώς ρωτούσες τους δημοσιογράφους θα σου έλεγαν ότι ως πρόεδρος της Χαρίεσσας είχα δημοσιεύσει άλλες δυο φορές τα ίδια ερωτήματα και τις ίδιες απορίες και επομένως καθόλου όψιμη αλληλεγγύη προσπαθώ να δείξω προς τις άλλες κοινότητες αλλά προσπαθώ για απλή και δίκαιη ενημέρωση προς όλους.
    Στην ουσία όμως των ερωτήσεων δεν απάντησες, διότι όπως και τις προηγούμενες φορές που δημοσιεύτηκαν οι ερωτήσεις δεν υπήρξε καμία απάντηση. Δεν υπήρξε καν το ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ-ΕΙΧΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, την οποία συγνώμη δεν ακούσαμε ποτέ και για καμία απόφαση η πράξη από κανέναν στην λειτουργία αυτής της δημοτικής αρχής, βλέπαμε μόνο στα δημοτικά συμβούλια να σηκώνεται ψηλά το χέρι ως δημοτικοί σύμβουλοι και να φωνάζετε στην ουσία ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
    Σε ένα γραφείο ενός αντιδημάρχου μας υπάρχει ένα ρητό το οποίο θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το οποίο λέει:
    «Ο άρχοντας δεν πρέπει ποτέ να λησμονεί τρία πράγματα : Πρώτον, ότι κυβερνάει ανθρώπους, δεύτερον, ότι κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον ότι δεν θα κυβερνά για πάντα». ( Αγάθων )

    Γεωργιάδης Σταύρος
    Σύμβουλος Τ.Κ.Χαρίεσσας

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 13:45 δημοσιεύθηκε από Βαγγέλης Λιόλιος

    Κύριοι,
    αφήστε τις πολιτικάνηκες ατάκες και δέστε κατάματα το πρόβλημα.
    Οι ΔΕΥΑ όλων των Δήμων είναι δημοτικές επιχειρήσεις που διοικούνται από διορισμένα από την εκάστοτε πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Οι αποφάσεις των είναι παρμένες κυριολεκτικά στο γόνατο.
    Αν υποθέσουμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι η ΔΕΥΑ είναι ιδιωτική επιχείρηση θα ήταν αδιανόητο να ζητά από τους πελάτες της να προπληρώσουν τέλη σύνδεσης και όχι χρήσης για την απόκτηση περιουσιακού στοιχείου, που ενδεχόμενα αποτιμηθεί σε μελλοντική ιδιωτικοποίηση του φορέα;
    Αναρωτιέμαι αν οι αποφάσεις αυτές γίνονται \" ελαφρά τη καρδία\" ή είναι μέρος προσχεδιασμένης κίνησης για να προχωρήσει η φημολογούμενη και \"αποτασσόμενη μετά βδελυγμίας\" από τους εργαζόμενους ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ.
    Και μια πρόταση:
    Να οργανώσουν οι ΔΕΥΑ δημόσια απολογητική συνέλευση στην οποία να παρουσιαστούν όλα τα οικονομικά της επιχείρησης. Δεν επαρκούν οι δημοσιεύσεις των ισολογισμών γιατί σήμερα με αντιμετωπίζουν σα μέτοχο.
    Πως αλλιώς εξηγείται η πληρωμή \"συμμετοχής\";

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 00:21 δημοσιεύθηκε από Γιαννούλης Γιάννης

    Αγαπητέ Σταύρε
    Αν και δεν γνωρίζω επαρκώς το θέμα πιστεύω πως ο τίτλος
    ταιριάζει απόλυτα. Μόνο που θεωρώ πως ισχύει εντελώς αντίστροφα: Δηλαδή όσο καιρό δεν υπήρχε ζήτημα γι ατην Κοινότητα Χαρίεσσας μπορούσε άνετα να ψοφήσει η κατσίκα(βλέπε πληρωμή τελών σύνδεσης) του γείτονα(λοιπές Κοινότητες.
    Τώρα λοιπόν που υπάρχει το ενδεχόμενο να πληρώσουν και οι κάτοικοι της Χαρίεσσας οψίμως θυμηθήκαμε την αλληλεγγύη....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις