ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 07:01

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή της Νάουσας, από τον Νίκο Κουτσογιάννη, στην ΄πρώτη΄ του ΄Κοινού Τόπου΄, παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη. Video και φωτορεπορτάζ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)

Σφοδρότατη ήταν η επίθεση του επικεφαλής του "Κοινού Τόπου" κ. Νίκου Κουτσογιάννη στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του, εναντίον της δημοτικής αρχής Νάουσας, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Κουτσογιάννης έκανε αναφορές για απειλές, εκβιασμούς, υποσχέσεις και πόλεμο λάσπης προς το πρόσωπο του, την οικογένεια του, και στα νέα παιδιά που μετέχουν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Χαρακτήρισε επίσης τη δημοτική αρχή του κ. Καραμπατζού ως  απερχόμενο καθεστώς που αντιδρά σπασμωδικά, φοβικά και παλαιοκομματικά, σε κάθε ευκαιρία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουτσογιάννης και για λασπολόγο, ψευτοδημοσιολόγο ανώνυμων σχολίων στα κοινωνικό μέσα δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας τον ως σκουπίδι της κοινωνίας, και ως υπόλειμμα μια παλιάς, σάπιας περιόδου που θα αποστρέφονται ακόμα και οι συνοδοιπόροι του. Για τη μη παραχώρηση του αμφιθεάτρου του πολιτιστικού κέντρου της Σχολής του Αριστοτέλη, είπε ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί με παλαιοκομματικές πρακτικές και αυθαίρετες αποφάσεις. Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος τόνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια του "Κοινού Τόπου" γιατί έχει μείνει ενθουσιασμένος από τα νέα παιδιά, από τα οποία απαρτίζεται.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και video με όλη την ομιλία του κ. Κουτσογιάννη και του κ. Μπουτάρη.

 

Η ομιλία του κ. Κουτσογιάννη

"Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ. Και γιατί πιστέψατε σε αυτό το εγχείρημα, αλλά και γιατί παραμείνατε πιστοί παρά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις υποσχέσεις και τον πόλεμο λάσπης προς το πρόσωπο μου, την οικογένεια μου, αλλά και ενάντια σε όλα τα νέα παιδιά που μετέχουν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και δίνουν πνοή στον τόπο.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η παρουσία του σπουδαίου οραματιστή και πραγματιστή Γιάννη Μπουτάρη, Δημάρχου Θεσσαλονίκης, τον οποίο και ευχαριστώ προσωπικά για τη συμπαράσταση του στην προσπάθεια μας.

Ο Δήμαρχος κατάφερε να μας στριμώξει σήμερα! Θέλαμε να γίνει αυτή η παρουσίαση στο συνεδριακό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους. Όμως ο Δήμαρχος μας αρνήθηκε. Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος δεν λειτουργεί υπηρεσιακά, αλλά απαιτείται η προσωπική παρέμβαση του δημάρχου. Διαπιστώσαμε την αδυναμία κατανόησης της νομοθεσίας. Διαπιστώσαμε την ανησυχία της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας. Με παλαιοκομματικές πρακτικές και αυθαίρετες αποφάσεις.

 

Γι αυτό και εμείς λέμε:

Δεν πάει άλλο!

 

Αυτό το «Δεν πάει άλλο», το έχουμε πει και ξαναπεί όλοι οι Έλληνες για διάφορες καταστάσεις στην πολιτική ζωή. Στην περίπτωση της Νάουσας περιγράφει τη σκληρή πραγματικότητα. Η πόλη χάνει ανθρώπους και ευκαιρίες, βουλιάζει στην απραξία και την ανωνυμία εδώ και χρόνια. Το ίδιο και τα χωριά της, ο κάμπος της και τα βουνά της. Δεν πάει άλλο!

 Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι κοιτάγαμε τη δουλειά μας και αφήναμε το Δήμο στους «εκλεκτούς» των πολιτικών σχηματισμών. Ψηφίζαμε κάθε τέσσερα χρόνια προσπαθώντας να αποφύγουμε τους χειρότερους. Αισθανόμασταν ότι έχουμε περιθώρια, ότι μπορεί ο τόπος να βουλιάζει αλλά εμείς κάπως θα τα καταφέρουμε! Ότι θα πάει καλύτερα το κρασί μας, ότι θ’ανέβουν οι τιμές των φρούτων, ότι θ’ανοίξει η εμπορική αγορά, ότι θα έρθουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, ότι θα αυξηθούν οι επισκέπτες στο ξενοδοχείο ή το εστιατόριό μας, ότι θα χρειαστούν περισσότερες δικηγορικές ή λογιστικές υπηρεσίες, ότι μ’έναν μαγικό τρόπο θα ξαναπάρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις που σφαγιάστηκαν, ότι θα βρεθεί δουλειά για το παιδί...

Ήμασταν αδρανείς παρατηρητές της δημόσιας ζωής!

Νέα σκέψη, νέα δράση, νέες συμμαχίες

Τώρα γνωρίζουμε καλά ότι τα περιθώρια εξαντλήθηκαν. Ο τόπος μας τραβάει πίσω αντί να μας βοηθάει να ανοίξουμε φτερά. Δεν αντέχουμε άλλα πέντε χρόνια αδράνειας και αποτυχιών. Τώρα οι παρατηρητές γίνονται συμμέτοχοι. Η Νάουσα, ο τόπος μας, είναι η κοινή αφετηρία για την προσωπική μας εξέλιξη, για το παρόν και το μέλλον μας. Γι αυτό ο κοινός μας τόπος χρειάζεται τους πιο άξιους, τα πιο φρέσκα μυαλά, τα πιο ικανά χέρια. Χρειαζόμαστε νέα πρότυπα, νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση, νέα συμμαχία των παραγωγικών μας δυνάμεων με την παιδεία και τον πολιτισμό. Χρειαζόμαστε νέα σκέψη και νέα δράση. Αυτός είναι ο Κοινός Τόπος στην Νάουσα. 

Δεν είμαστε γνωστοί και λαοπρόβλητοι! Είμαστε όμως παντού, σε κάθε επάγγελμα, σε κάθε δημιουργική δουλειά, σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικία. Είμαστε η εφεδρεία της πόλης και του κάμπου που τώρα καλείται να μπει στη μάχη. Δεν έχουμε κομματική ταυτότητα ή κομματικά κριτήρια νέας και παλαιάς κοπής. Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ με άνοιγμα στη Νέα Δημοκρατία, όπως ο απερχόμενος Δήμαρχος. Δεν περιμένουμε να βαφτεί μπλε ή κόκκινος ο τόπος μας στο χάρτη των εκλογών. Ούτε θα ανεχθούμε να μπει μπροστά από τη Νάουσα το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο». Αυτά που μας βουλιάζουν εδώ και χρόνια θα μείνουν πίσω! Μπροστά πάνε οι νέοι άνθρωποι που, τώρα, μαζί με τη δημιουργική επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό θα φροντίσουν και τα κοινά. Και επιτέλους θα δώσουν νέα πνοή στον Κοινό μας Τόπο!

 

Μιλάμε ανοιχτά

Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Χωρίς περιστροφές, στρογγυλέματα και πολιτικαντισμούς.

 

Στον οπαδό των παλιών πολιτικών, στον εξαρτημένο από την εξουσία, στον άνθρωπο που φοβάται μη χάσει τη δουλειά ή το βόλεμά του, λέμε ξεκάθαρα «Tελειώνουν τα ψεύτικα λεφτά, συνδημότη! Κι από ‘κει που έβγαζες και με το παραπάνω, σε λίγο δε θα έχει ούτε χαρτζιλίκι! Άλλαξε μυαλά, έλα να βάλεις πλάτη στην προσπάθεια να κάνουμε κάτι καινούργιο».

Στον κομματικό κάθε απόχρωσης, στον πιστό κάθε ιδεολογίας που νομίζει ότι το μέλλον θα έρθει από ψηλά, λέμε ξεκάθαρα «Tα δοκιμάσαμε κι αυτά, φίλε! Δώσε τη μάχη σου για την πολιτική της χώρας όπως εσύ νομίζεις. Εδώ, όμως, είναι Νάουσα και μας χρειάζεται όλους». Στην αυτοδιοίκηση σήμερα δεν υπάρχει δεξιά κι αριστερά. Υπάρχει πρόοδος και συντήρηση. Εμείς είμαστε με την πρόοδο, το νέο, το άφθαρτο και απέναντί μας έχουμε τη συντήρηση.

Στον απαισιόδοξο, τον μοιρολάτρη, το νικημένο από τα τόσα χρόνια της απραξίας και των αποτυχιών, λέμε απλά «Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Η ζωή είναι όπως τη φτιάχνουμε κάθε μέρα. Οι στιγμές είναι ιστορικές. Ο Κοινός Τόπος δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχείλια. Θα κάνει όμως τη διαφορά γιατί δεν μοιάζει με κανέναν από τους προηγούμενους, γιατί δεν πάει για την καρέκλα, γιατί νοιάζεται για τον τόπο, όπως κι εσύ».

Στον νέο, για πρώτη φορά ψηφοφόρο, λέμε « Ξεκινάμε για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Στα δύσκολα φαίνεται η αξία! Εδώ συζητάμε τις ιδέες μας, εδώ τις μελετάμε και τις κάνουμε μαζί δράση και αποτέλεσμα. Δεν θα μας ξαναδείς σε πέντε χρόνια. Θα είμαστε συνέχεια μαζί»

Στον ώριμο πολίτη, που μετράει προσεκτικά που θα δώσει την εμπιστοσύνη του, λέμε «Nαι! Δεν έχουμε εμπειρία στη διοίκηση του Δήμου. Αλλά, δες πόσο ωφέλιμο μπορεί να είναι αυτό! Δεν έχουμε ευθύνες να συγκαλύψουμε. Δεν έχουμε βαρίδια και ανοιχτούς λογαριασμούς. Σκέψου! Οι πιο πετυχημένοι δήμαρχοι του Καλλικράτη ήταν όσοι ήρθαν από τον ιδιωτικό τομέα. Δες ποιοί είμαστε –αν τα καταφέρνουμε στις δουλειές μας, στις αποστολές μας, στην κοινωνική μας ζωή γιατί δεν θα τα καταφέρουμε στο Δήμο; Aυτό άλλωστε δεν είναι το ζητούμενο στη δημοκρατία; Έλα κοντά μας, γίνε σύμβουλός μας όπως είναι ήδη αξιόλογοι επιστήμονες, επαγγελματίες και έμπειροι αυτοδιοικητικοί που μας εμπιστεύονται».

 

Στο σημείο αυτό θέλω να παρουσιάσω την συμβουλευτική επιτροπή που αποτελείται από καταξιωμένους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και η οποία θα μας συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια να αλλάξουμε την πορεία του τόπου. Τα μέλη της είναι: 1. Δημήτριος Σιδηρόπουλος

2. Σάκης Σπαθόπουλος

3. Λάζαρος Τέμας

4. Γιώργος Γιαννικουρής

5. Τρύφων Μαρκοβίτης

6. Ευθυμούλα Μπαμπάτση

7. Νίκος Κασάπης και

8. Στέλιος Μπουτάρης

 

Έχουμε και δυο κουβέντες για τον συκοφάντη, τον λασπολόγο, τον ψευτο-δημοσιολόγο των ανώνυμων σχολίων: «Πρόσεξε! Αν σου περάσει και πείσεις κάποιους με τα ψέμματά σου, εμείς δεν θα πάθουμε τίποτα γιατί δεν περιμένουμε την έγκριση ή τον έπαινό σου για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις ζωές μας. Αν όμως χάσεις, τότε θα είσαι το σκουπίδι της κοινωνίας μας, το υπόλειμμα μια παλιάς, σάπιας περιόδου που θα αποστρέφονται ακόμα και οι συνοδοιπόροι σου»

 

 

Το πρόγραμμα του Κοινού Τόπου

 

Ετοιμάζουμε το πρόγραμμα που θα κάνει τους συνδημότες μας περήφανους για τον Δήμο τους. Το κτίζουμε σε συνεργασία με εκπροσώπους κάθε δημοτικής ενότητας και κάθε συλλογικού φορέα. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αρχές του:

 

> Ένας πραγματικά ενιαίος Δήμος όπου το αστικό κέντρο και τα χωριά συνδυάζουν τις δυνάμεις τους αντί να τις σπαταλούν σε αδιέξοδους ανταγωνισμούς. 

 

> Μια ανοιχτή, οργανωμένη και δημοκρατική κοινωνία όπου λόγο και συμμετοχή έχουν όλοι και όχι μόνον οι «έμπιστοι» της δημαρχίας.

 

> Ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης όπου η σωστή επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται δίπλα στον πολιτισμό της καθημερινότητας και την καλλιτεχνική δημιουργία. Για να δημιουργήσουμε δουλειές που θα μπορούν να τρέφουν τις οικογένειες και δεν είναι πρόσκαιρες και ευκαιριακές.

 

 

> Μια κοινωνία της γνώσης με προτεραιότητα την πολύπλευρη μόρφωση των παιδιών αλλά και συνεχή φροντίδα για την επιμόρφωση των καλλιεργητών, των ανέργων, των νέων επιστημόνων –τιμή και συνέχεια της ιστορικής της παράδοσης και της Σχολής του Αριστοτέλη.

 

> Μια διοίκηση με απαραβίαστες αρχές –τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα. Αυτά θα είναι τα κριτήρια επιλογής αλλά και συνεχούς αξιολόγησης αιρετών και υπηρεσιακών.

 

> Μια περιοχή με ταυτότητα και ακτινοβολία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Νάουσα δικαιούται να είναι το κορυφαίο όνομα του οίνου, της εκλεκτής αγροτικής παραγωγής, των αποδοτικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της πολιτιστικής πρωτοπορίας, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η Νάουσα θα βάλει το σημάδι της στον παγκόσμιο χάρτη.

 

 

Έχουμε δύο μήνες για πέντε χρόνια

 

Ξεκινάμε για να αλλάξουμε πολλά. Μπορούμε να το πετύχουμε γιατί οι άνθρωποι της Νάουσας το θέλουν, μας το δείχνουν ήδη με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία. Το αντιλαμβάνεται ήδη και το απερχόμενο καθεστώς και αντιδρά σπασμωδικά, φοβικά και παλαιοκομματικά. Καθεστωτικά. Και σε κάθε ευκαιρία.

 

Ως νέα δημοτική παράταξη, εμείς δεν έχουμε μηχανισμούς παραγωγής απειλών, υποσχέσεων και εξασφάλισης πόρων. Έχουμε όμως τις γνώσεις, την εμπειρία μας στην οργάνωση και δεν φοβόμαστε τη δουλειά.

 

Απομένει να διαδώσουμε το μήνυμά μας. Για τους επόμενους δύο μήνες δεν υπάρχει υψηλότερος στόχος, μεγαλύτερη προτεραιότητα. Θέλουμε τους πιο άξιους κοντά μας, θέλουμε την εμπιστοσύνη όλων. Γιατί αυτό που κρίνεται τώρα είναι η επόμενη, κρίσιμη πενταετία της Νάουσας. Και κανείς δεν μπορεί να παίζει με μια πενταετία!

 

Έχουμε ιστορική ευθύνη όλοι οι δημότες του Δήμου Νάουσας να λάβουμε θέση στην πρώτη γραμμή για να πετύχουμε μια ανατροπή ελπίδας για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Οφείλουμε να επιλέξουμε την επόμενη δημοτική αρχή με αποκλειστικό γνώμονα το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον. Όχι με τα προσωπικά συμφέροντα, όχι με τις συγγενικές σχέσεις, αλλά με τον νου και την καρδιά μας. Για τη Νάουσα, για τα χωριά μας, για τα παιδιά μας. 

 

Είμαστε ήδη ο Κοινός Τόπος για τη Νάουσα. Θα γίνουμε η ψυχή, το μυαλό και τα χέρια της προσπάθειας για να χτίσουμε όλοι μαζί μια αληθινά νέα Νάουσα. Καιρός είναι!".

Διαβάστηκε 2044 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ