Κυριακή, 04 Μαΐου 2014 21:23

Οφειλόμενη απάντηση σε θρασύδειλες ύβρεις. Του Γιάννη Γιαννούλη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(55 ψήφοι)

Είχα αποφασίσει  να συμβάλω καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο ομαλό κλίμα και στην ήρεμη πορεία προς τις Δημοτικές εκλογές, και να μην απασχολήσω τους, τόσο δοκιμαζόμενους συνδημότες μας με τις προεκλογικές μου ανησυχίες. Όμως αφορμή για την παρούσα ανοιχτή επιστολή αποτέλεσαν φράσεις  που δεν ελέχθησαν μεν αλλά περιλαμβάνονται στο δελτίο τύπου που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ σχετικά με  την προχθεσινή εκδήλωση εγκαινίων του  εκλογικού κέντρου του ‘Κοινού Τόπου’ και με αναγκάζουν να τοποθετηθώ δημοσίως.

Θέλω κατ’ αρχήν να τονίσω πως, λόγω του προβλήματος υγείας που με ταλαιπώρησε σχεδόν όλο το προηγούμενο και τις αρχές του παρόντος έτους, είχα αποφασίσει να μην θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος. Μια σειρά όμως περίεργων γεγονότων με έπεισε πως πρέπει να συνταχθώ, για ηθικούς λόγους, με την ‘Δημοτική Ανανέωση’ και κυρίως με τον Τάσο Καραμπατζό.

Και εξηγούμαι: Αρχικά εκδηλώθηκε κατά το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο μια κίνηση από ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία, με επικεφαλής τον κ. Κασάπη, σκοπός της οποίας ήταν να προωθήσει νέους ανθρώπους στο Δήμο, η άγνωστη πιθανόν στους περισσότερους ‘Νέα Κοινωνία’.  Δεν το κρύβω ότι ενημερώθηκα γι αυτή την προσπάθεια, την απέρριψα, όμως,  χωρίς συζήτηση, μόλις διάβασα τη δεύτερη σελίδα της ιδρυτικής της διακήρυξης  όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, προέβλεπε τη λειτουργία 60μελούς ‘γερουσίας’ (Δημοτική Επιτροπή)η οποία θα συναποφάσιζε μαζί με τους αιρετούς για τα θέματα του Δήμου. Η κίνηση αυτή εξαρχής είχε προκρίνει ως ηγέτη τον κ. Κουτσογιάννη, εν τέλει όμως δεν ευδοκίμησε. 

Προϊόν της, όμως, υπήρξε ο ‘Κοινός Τόπος ‘, ο οποίος δεν προέκυψε, όπως επιμένει να τονίζει, ως κίνηση νέων, ανεξάρτητων και αυτοδημιούργητων ανθρώπων,  αλλά ακριβώς το αντίθετο: από την πρωτοβουλία μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που θα ήθελαν  να ασχοληθούν όψιμα με το Δήμο, χωρίς όμως να εκτεθούν οι ίδιοι (αυτό, άλλωστε, καταδεικνύει η παρουσία στον ’Κοινό Τόπο’ σύσσωμης  της ομάδας της ‘Νέας Κοινωνίας’, όπως και η δημιουργία της συμβουλευτικής επιτροπής –μιας ιδιότυπης πάλι γερουσίας). Από εκεί και πέρα ο ‘Κοινός Τόπος’, αφού έκανε κάποιες διερευνητικές προσπάθειες αριστερά και δεξιά, αναζήτησε και πήρε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε στην προχθεσινή εκδήλωση οπού εκ δεξιών του κ. Κουτσογιάννη βρισκόταν η πάλαι ποτέ Τοπική της Νέας Δημοκρατίας Νάουσας (πλην Λακεδαιμονίων), καθώς και από το γεγονός ότι βασικό μέρος (και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι) της δημοτικής παράταξης του κ. Γώγου είναι υποψήφιοι με τον ‘Κοινό Τόπο’. Τον βασικό αυτό κορμό εμπλούτισαν μέλη της διαλυθείσας ‘Ενωτικής Κίνησης Πολιτών’. Επιπλέον προστέθηκε και μια ομάδα ανθρώπων με μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό την  «Λατρεία» απέναντι στο πρόσωπο του Τάσου Καραμπατζού, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς υπήρξαν ιδιαίτερα «ευνοημένοι» από το  «καθεστώς» του.  

Και έρχομαι τώρα στο βασικό λόγο αυτής της επιστολής. Δεν θα ασχοληθώ με την  προσφώνηση της κ. Ρούσσου. Προφανώς είδε το Φως το Αληθινό στο πρόσωπο του κ. Κουτσογιάννη, δεν μπήκε, όμως, στον κόπο να αλλάξει το βασικό της κείμενο (πλην εισαγωγής-επιλόγου), το οποίο είναι ίδιο με την από 4-3-2014 ανακοίνωση της υποψηφιότητας της με τη ‘Δημοτική Ανανέωση’… (1)Δεν θα αναφερθώ στις 25.000 ευρώ που «χρωστάει» ο Δήμος στην Μ.Κ.Ο. NIFF (άλλωστε αν εκλεγεί Δήμαρχος μπορεί να τα δώσει) ούτε θα αναφερθώ στην κριτική που άσκησε, η οποία είναι λογική αφού ούτως ή άλλως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχθώ και την σκληρότερη, ακόμη και άδικη, κριτική, της οποίας πολλές φορές γίνομαι αποδέκτης και στο ιατρείο μου, σεβόμενος πάντοτε τις απόψεις των άλλων  και πιστεύοντας πραγματικά ότι ποτέ το νόμισμα δεν έχει μόνο μία όψη.

Δεν μπορώ, όμως, σε καμία περίπτωση να ανεχθώ τις ύβρεις εναντίον εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού του Δήμου Νάουσας που, ενώ δεν τόλμησε να εκστομίσει προχθές ο κ.Κουτσογιάννης στην δημόσια ομιλία του(όπου σταμάτησε στο: «Θέλω ένα ζωντανό δημοτικό συμβούλιο και όχι ανθρώπους που επί 4 χρόνια δεν έχουν αρθρώσει λέξη.»),εντούτοις περιέλαβε στο δελτίο τύπου που διένειμε αργότερα, αποκαλώντας μας οσφυοκάμπτες, αναξιοπρεπείς και υποτελείς και δυστυχώς γι αυτόν τα γραπτά μένουν (2,3). Δεν γνωρίζω πώς αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία, δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει πώς λειτουργεί στο NIFF (άλλωστε προσωπική του επιχείρηση είναι), αλλά δεν δέχομαι να με υβρίζει ένας άνθρωπος που ως τώρα δεν έχει ιδέα πώς λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο (δεν έχει παρευρεθεί άλλωστε ποτέ σε Συνεδρίαση του) και δεν ξέρει πως όλα τα θέματα περνάνε πρώτα από τη βάσανο της δημοτικής μας ομάδας, η οποία πάντοτε συνεδριάζει πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, σε εξίσου πολύωρες συνεδριάσεις, προκειμένου να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. 

Επειδή στο δελτίο τύπου του δεν διαπίστωσα να γίνεται διάκριση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης θα ήθελα να ρωτήσω τους τέσσερις εν ενεργεία και τον ένα παραιτηθέντα δημοτικούς συμβούλους, ήδη υποψήφιους με το συνδυασμό του, (με τους οποίους θέλω να πιστεύω πως είχαμε εποικοδομητική συνεργασία και αλληλοεκτίμηση) αν ανέχονται αυτές τις ύβρεις εναντίον συναδέλφων τους και, αν οι ύβρεις αφορούν και αυτούς, ποια είναι η θέση τους δίπλα στον κ. Κουτσογιάννη.

Προσωπικά από τον μακαρίτη τον πατέρα μου και τον αδελφό του διδάχθηκα μετ΄ επιτάσεως πως πάνω απ΄ όλα είναι η τιμή και η αξιοπρέπεια της οικογένειας και η προσωπική και αυτό προσπαθώ να το τηρώ κατά γράμμα και δεν θα επιτρέψω σε κανένα να μου τα αμφισβητήσει. Είμαι, λοιπόν, περήφανος που λέγομαι Γιαννούλης, που είμαι Βλάχος και πάνω απ’ όλα Ναουσαίος, όπως πιστεύω πως πρέπει να είναι όλοι οι συνδημότες μας για την καταγωγή τους.

Οι ύβρεις, λοιπόν, επιστρέφονται σε αυτούς που είχαν το θράσος να τις απευθύνουν και προδίδουν το ποιόν των ανθρώπων. Προτρέπω  δε τον κ. Κουτσογιάννη να ζητήσει άμεσα Δημοσίως Συγνώμη για να θεωρηθεί το Θέμα λήξαν. Διαφορετικά επιφυλάσσομαι (όπως πιστεύω και οι συνάδελφοι μου) των νομίμων δικαιωμάτων μου μετά τις Εκλογές.

Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για το οξύ ύφος της επιστολής μου από τους συνδημότες μου, ειλικρινά δεν συνηθίζω να έχω αυτό το δημόσιο λόγο και δεν θα ήθελα με τίποτα να συμβάλω στην όξυνση και το διχασμό, όμως, όταν θίγονται οι αξίες σου είναι αδύνατο να σιωπήσεις.

 

Γιαννούλης Στεργίου Ιωάννης

Ιατρός- Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ‘Δημοτική Ανανέωση’ 

 

1.http://www.naousanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12830:-l-r-&catid=36:2010-05-13-21-26-44&Itemid=11

2.http://www.laos-epea.gr/topika/item/12819-nikos-koutsogiannis-sta-egkainia-tou-eklogikoy-kentrou-tou-koinoy-topou-allagi-dioikisis-allagi-epoxis-i-naousa-tha-ginei-to-diamanti-tis-voreias-elladas.html

3.http://www.naousanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13737:-l-lr-r&catid=36:2010-05-13-21-26-44&Itemid=11

 

Διαβάστηκε 3804 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις