ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 11:09

Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να προστατεύσουν οι αρμόδιοι τους πεζούς στις διαβάσεις της Νάουσας από οδηγούς οχημάτων;

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης 7 Μαΐου υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας τραυματισμού πεζού ( του ηλικιωμένου κυρίου που βλέπετε πίσω από το φορτηγάκι με το μπαστούνι) από επαγγελματία οδηγό, πάνω στην διάβαση της οδό Θεοφίλου! Ο άτυχος ηλικιωμένος επιχείρησε να κάνει το αυτονόητο, να διασχίσει την διάβαση πεζών, αλλά τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, όπως διαπιστώσαμε, από το όχημα, που μάλλον θεώρησε...πολυτέλεια, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών της Νάουσας, να παραχωρήσει προτεραιότητα (Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει ποινές βαθμών και 150 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για αυτό το παράπτωμα) στον εν λόγω κύριο. Βέβαια ο οδηγός επιβίβασε άμεσα τον ηλικιωμένο στο όχημα και τον πήγε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, το ζήτημα όμως είναι εξόχως σημαντικό. Θα παρέμβουν τα αρμόδια όργανα του κράτους ώστε να αρχίσουν να γράφουν τους παραβάτες οδηγούς οχημάτων στις διαβάσεις της Νάουσας, η οποία είναι σίγουρα η πιο ανάγωγη κυκλοφοριακά πόλη της Ημαθίας; Στην περίπτωση του ηλικιωμένου μπορούσε να είναι ένα παιδάκι, ή μια μάνα με το μωρό της στο καρότσι.

Θόδωρος Ελευθεριάδης.

Διαβάστηκε 726 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 15:34 δημοσιεύθηκε από Σαμπρής Δημήτριος

    Στην Βέροια (δυστυχώς) έπρεπε να πεταχτούμε καμιά 20αριά φορές ο καθένας -και ο γράφων-στο παρπρίζ και να ενημερωθεί ο τσαμπουκάς οδηγός ότι μόνο χαμένος θα βγει από μία κλήση της τροχαίας για ένα συμβάν πάνω σε διάβαση, για να μαθουν να σταματανε. Αλλος το κανει γιατι σεβεται τον πεζο κ αλλος γιατι \"σεβεται\" την τσεπη του... Και στη Νάουσα μαλλον η ιδια συνταγη χρειαζεται. Εγω ηδη το επιχειρω οσο κι αν το θεωρουν φιλοδοξο. Οσον αφορα στον χρωματισμό των διαβασεων... αποτυπωνεται ο σεβασμός των δημοτικων αρχων στον πολιτη-ψηφοφορο. Ένα συμβαν με πεζο-μέλος οικογενειας δημαρχου/αντιδημαρχου ισως ελυνε το προβλημα.
    ΥΓ: αντι έκδοσης προεκλογικων φυλλαδιων, η αγορα χρωματων και βαψιμο διαβασεων απο οποιονδηποτε υποψηφιο θα ταν προτιμοτερο, μιας και στα δημαρχεια εχει πεσει πεινα αλλα πολλοι θελουν να τη \"γευτουν\"
    Κάτοικος Βέροιας-Νάουσας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις