Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 21:36

Η Χαρούλα, ο Λάζαρος και η..Ελένη από το Κωσταλέξι στην συζήτηση για τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2014 στη Βέροια!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έντονες οι προσωπικές αντιπαραθέσεις της δημάρχου Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβδαρίδη στην κυριακάτικη συνεδρίαση για τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2014. Η δήμαρχος έκανε αναφορά στο κυβερνητικό παρατηρητήριο των ΟΤΑ, το οποίο καταργεί τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκσης, ενώ χαρακτήρισε τους δήμους ως την σύγχρονη Ελένη από το Κωσταλέξι (σ.σ για τους νεότερους η ιστορία αφορούσε την τραγωδία της Ελένης Καρυώτη, την οποία κρατούσαν φυλακισμένη οι δικοί της επί 29 χρόνια, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε την κοινή γνώμη το 1978!). "Το παρατηρητήριο είναι μια λέξη που μας αποικιοποιεί.  Καταργεί τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που εκλέχθηκαν από τον λαό. Η αυτοδιοίκηση είναι στο υπόγειο της κοινωνικής ντροπής. Είμαστε η Ελένη από το Κωσταλέξι. Ο προϋπολογισμός μας έχει υποστεί μείωση της τάξης του 60% και συντάχθηκε υπό την σπάθα του παρατηρητηρίου.  Ο Καποδιστριακός δήμος Βέροιας  είχε έσοδα 45 εκ. ευρώ, ενώ ο Καλλικρατικός μόλις 53 εκ., την στιγμή που υπήρξε μεγάλη γεωγραφική αύξηση των ορίων του δήμου, αλλά κυρίως τεράστια αύξηση των προβλημάτων των συμπολιτών μας" είπε στην εισήγηση της η κ. Ουσουλτζόγλου.

Με έντονα επιθετικούς τόνους "βγήκε" στην επίθεση εναντίον της δημάρχου ο κ. Τσαβδαρίδης, ζητώντας της μάλιστα να πάει σπίτι της για να μην την υποστεί ξανά η πόλη!

"Κάνοντας αποτίμηση του έργου της δημάρχου βλέπουμε ότι  δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε από το φιλόδοξο πρόγραμμα της το 2010. Δεν μπορεί πλέον να μας αναφέρει θεωρίες ότι θα τρίβαμε τα μάτια μας από αυτό. Όσο και αν τα τρίψαμε δεν είδαμε να βγάζει λαγούς από τα καπέλα της. Γνωστές οι αιτιάσεις της για ατυχείς συγκυρίες για μειωμένη χρηματοδότηση. Είχε μιλήσει για 50 εκ. ευρώ δάνειο που θα έδιναν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Αφού κατέκτησε την Ελλάδα θέλησε να κατακτήσει και την Ευρώπη. Εδώ δεν είχε στρατηγικό σχέδιο για την καθημερινότητα, θα έκανε έργα πνοής" είπε ο κ. Τσαβδαρίδης, αναφερόμενος στο φιλόδοξο προεκλογικό πρόγραμμα της δημάρχου, το οποίο περιελάμβανε μέχρι και την κυκλοφορία...ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην πόλη! 

"Υπάρχει μόνιμη παραλυτική ανικανότητα εκ μέρους σας. Μας είπατε ιστορίες και παραμυθάκια. Αν έχετε την στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης πρέπει να τα παρατήσετε, αφού αποτύχατε παταγωδώς. Το μόνο που κάνετε είναι έργα βιτρίνας, εν όψει των εκλογών. Να πάτε σπίτι σας να ξεκουραστείτε για να μην σας υποστεί ξανά η πόλη" ολοκλήρωσε ο κ. Τσαβδαρίδης.

"Οι μόνοι που χαμογελάνε και έχουν διάθεση χιούμορ είναι οι βουλευτές αυτή την περίοδο. Δεν εξαιρείται ο κ. Τσαβδαρίδης" ανάφερε, ξεκινώντας την απάντηση της η δήμαρχος, τονίζοντας το χαμόγελο της αγόρευσης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.  Οι δήμοι δεν έχουν δικαίωμα να δαπανήσουν χρήματα, ούτε για να φτιάξουν τις κεραίες των σταθμών,λόγω της κυβέρνησης. Κάποιοι εκεί κάτω είναι μακριά από την πραγματικότητα. Χαμόγελα έχετε, αλλά διάθεση για ενημέρωση δεν έχετε κύριε Τσαβδαρίδη. Λέτε ψέμματα για να δικαιολογήσετε την απουσία σας από την αίθουσα εδώ και καιρό. Έχουμε δει το πανηγύρι της χαρά. Το ευρωπαϊκό δάνειο το διασφαλίσαμε πριν και όχι στην σημερινή εποχή. Η γέφυρα Κούσιου θα ολοκληρωθεί το 2014, ενώ σύντομα θα γίνουν και οι χώροι στάθμευσης. Να δούμε τότε αν θα ζητήσετε συγνώμη ή θα επαναλάβετε το γνωστό "στρίβειν δια του αρραβώνος" του κ. Νεστορόπουλου" είπε η δήμαρχος. 

Διαβάστηκε 147 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις