ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 20:46

Με αιχμές παραίτηση Πέτρου Τσαπαρόπουλου από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος ανακοίνωσε στην αρχή της διαδικασίας του δημοτικού συμβουλίου στο Μακροχώρι το απόγευμα της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Πέτρος Τσαπαρόπουλος. Ο κ. Τσαπαρόπουλος έκανε λόγο για τρία ζητήματα που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Ένα ηθικής τάξης, με στελέχη της δημοτικής ομάδες που έπρεπε να απομακρυνθούν κατά την άποψή του, ωστόσο στις συγκεντρώσεις της ομάδας χαριεντίζονταν με τους υπόλοιπους της ομάδας. (Η αναφορά έχει να κάνει με τους πέντε πρώην αντιδημάρχους που ζήτησαν οι αντιμισθίες τους να γίνουν έργο.) «Είναι αδυναμία της δημάρχου να επιβάλλει σε συναδέλφους αυτό που έπρεπε και η ηθική τάξη επέβαλε…», σημείωσε ο κ. Τσαπαρόπουλος.

Ο δεύτερος λόγος της παραίτησης είχε να κάνει με έργα που εδώ και 4 χρόνια δεν ολοκληρώνονται. «Δεν νιώθω άνετα όταν ακούγονται νομικές προεκτάσεις και κατηγορίες για κακουργήματα σε έργα του δήμου…», σημείωσε.

Ο τρίτος λόγος ήταν η αντίδραση στην παρούσα συγκυρία για τα δημοτικά πράγματα. Ο κ. Τσαπαρόπουλος πρότεινε να υπάρχει παραίτηση της δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου ως μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση.

Κλείνοντας ο κ. Τσαπαρόπουλος έκανε λόγο για ‘πολιτική απατεωνία’, που την ώρα που η χώρα οδηγείται στην καταστροφή κάποιοι παίζουν παιχνίδια σκοπιμότητας.

 

Τις ευχαριστίες της προς τον κ. Τσαπαρόπουλο εξέφρασε στην απάντησή της η δήμαρχος κ. Ουσουλτζόγλου, τονίζονταν την επί χρόνια καλή της σχέση και συνεργασία μαζί του. «Το περίμενα από τον Πέτρο, τα όρια αντοχής του καθενός δεν είναι ίδια. Προσωπικά όμως η εντιμότητα κρατά τη συνείδησή μου πεντακάθαρη. Είμαι εξαιρετικά θωρακισμένη με ήσυχη συνείδηση…», είπε η δήμαρχος. Απαντώντας ειδικά στο θέμα των αγωγών των πέντε πρώην αντιδημάρχων, «που αφορούν δύο συναδέλφους εν ενεργεία», όπως είπε, τόνισε ότι τους κάλεσε να αποσυρθούν από το αίτημά τους. 

Μιλώντας για όλες τις προ ημερήσιας διάταξης αναφορές των δημοτικών συμβούλων, η δήμαρχος σχολίασε ότι βγήκαν τα σπαθιά γιατί πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών, ωστόσο σ’ αυτόν τον χρόνο και το τοπίο είναι αποκριάτικα!

Σε λίγο βίντεο με τη δήλωση παραίτησης Τσαπαρόπουλου και την απάντηση της δημάρχου.

Διαβάστηκε 228 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις