Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 21:05

Στην ατζέντα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας οι παραιτήσεις δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου ως μέσο πίεσης

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεγάλη κουβέντα εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας που έγινε στο Μακροχώρι, αναφορικά με τις παραιτήσεις δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου για τα όσα συμβαίνουν από την κεντρική διοίκηση σε βάρος της αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή την πρόταση περί παραίτησης του δημοτικού συμβουλίου από τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Τσαπαρόπουλο, για παραίτηση έκανε λόγο και ο Αργύρης Γκαμπέσης, αναφερόμενος στο πρόσφατο παράδειγμα του δήμου Ηγουμενίτσας.

Εξίσου τολμηρός ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, σχολιάζοντας μάλιστα προγενέστερο σχόλιο της δημάρχου για την υποτιθέμενη ‘εγρήγορση της ΚΕΔΕ’.

«Ποια εγρήγορση δήμαρχε; Αύριο θα κληθείτε να υπογράψετε τις παραιτήσεις των δημοτικών αστυνόμων. Τι θα κάνετε; Πρέπει να ξέρουμε με ποιους είμαστε», τόνισε ο πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας την παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου ως το μόνο πολιτικό μέσο πίεσης.

«Οι παραιτήσεις μας θέλουμε να είναι κίνηση εντυπωσιασμού ή ουσίας;» αναρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, σημειώνοντας ότι από την επομένη της παραίτησης δεν θα μπαίνει καμία υπογραφή αιρετού, δεν θα γίνονται πληρωμές, μεταφορές, αποκομιδή σκουπιδιών. «Συνεπώς μιλάμε για κλείσιμο του δήμου. Αν είμαστε έτοιμοι για κλείσιμο, να κλείσουμε», υπογράμμισε ο κ. Βοργιαζίδης.

«Οι παραιτήσεις τέθηκαν προ έτους από εμένα», απάντησε η δήμαρχος, σχολιάζοντας ότι θα έχουν αποτέλεσμα μόνο αν γίνουν μαζικά, π.χ. οι 150 από τους 360 δήμους. Ωστόσο τόνισε ότι είναι ανοικτή η ατζέντα της ΚΕΔΕ. Απαντώντας στον κ. Γκαμπέση για την Ηγουμενίτσα, τόνισε ότι είναι ένας δήμος καταχρεωμένος, που δεν μπορεί να μαζέψει ούτε μια σακούλα σκουπίδια. «Ο μόνος που παραιτήθηκε ήταν ο δήμαρχος Λειβαδιάς, για το πανεπιστημιακό τμήμα που έφυγε, αλλά το πήρε πίσω…», κατέληξε η δήμαρχος.

Στη συνέχεια δεν πέρασε πρόταση της δημάρχου να συζητηθεί το θέμα των παραιτήσεων σε έκτακτο θέμα.

Διαβάστηκε 96 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με τις απολύσεις σε δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες;