Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 09:32

Κράτος δικαίου, με στόχο την ανάπτυξη, την οικολογία, την αειφορία και… τρίχες κατσαρές!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εδώ και ακριβώς δύο χρόνια, ο δήμος Βέροιας μεταφέρει με τολμηρή απόφασή του τα σκουπίδια του σε μονάδα της Κοζάνης, επιβαρυνόμενος υψηλότατο κόστος που κοντεύει τα 2 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα. Ήταν μια τολμηρή πολιτική απόφαση, που πάρθηκε κάτω από τον φόβο των χειρότερων, δηλαδή των προστίμων για τις χωματερές, με σοβαρή επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού σε βάρος υποχρεώσεων και έργων.

Την ίδια περίοδο, ο δήμος Νάουσας επέλεγε τη σιωπηρή πρακτική της χωματερής της Πλακένιας, αναζητώντας σε χαλαρούς τόνους λύση μεταφοράς των σκουπιδιών στην Έδεσσα, με προφανή στόχο να κερδίσει μεταφορικά κόστη μέχρι τότε.

Όμως το θέμα ‘έσκασε’, κι ο δήμος Νάουσας ‘παρατηρήθηκε’ για την τακτική του αυτή, με… κίτρινη κάρτα. Το δε χρώμα της κάρτας έχει να κάνει και με το ποσό του προστίμου από τη ΔΙΠΕΧΩ στον δήμο, της τάξης των… 15.000 ευρώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας.

Η περίπτωση θυμίζει τους νομοταγείς πολίτες που πληρώνουν τακτικά τις υποχρεώσεις τους και τους ζαμανφουτίστες που δεν πληρώνουν ποτέ, με το κράτος να έρχεται στο τέλος και είτε να χαρίζει είτε να ρυθμίζει ευνοϊκά τις οφειλές των δεύτερων…

Ναι, θα ήταν οδυνηρό να έμπαινε μεγάλο πρόστιμο στον δήμο Νάουσας. Αλλά πείτε μου εσείς. Με αυτές τις πρακτικές θα πάμε μπροστά;

Φυσικά δεν υπεισέρχομαι στο γενικό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί θα εκτεθούμε άπαντες.

Διαβάστηκε 108 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με την παραχώρηση για 10 χρόνια του δημοτικού σταδίου στην ΠΑΕ Βέροια;