Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 16:31

Χαρακόπουλος και Έξαρχος από την Κουλούρα και Επισκοπή:΄ Δεσμευόμαστε για δίκαιες, αντικειμενικές και γρήγορες αποζημιώσεις ΄.

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Κουλούρα βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου το απόγευμα  ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΕΛΓΑ, ώστε να εκτιμήσουν από κοντά το μέγεθος της απόλυτης καταστροφής από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, που κατέστρεψε την ροδακινοπαραγωγή της Ημαθίας. 

Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος συνοδεύονταν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, τους βουλευτές Ημαθίας κ.κ Τσαβδαρίδη, Βεσυρόπουλο, Μπατσαρά και Γιοβανόπουλο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραπαναγιωτίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Σαρηγιαννίδη και τους δημάρχους Βεροίας και Αλεξάνδρειας κ. Ουσουλτζόγλου και Δημητριάδη, δεσμεύτηκε για αντικειμενικές, δίκαιες και όσο το δυνατόν πιο σύντομα αποζημιώσεις, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις φετινές δηλώσεις των αγροτών στον ΟΣΔΕ.

« Ως κυβέρνηση γνωρίζουμε την ένταση του προβλήματος και είναι χρέος μας να βοηθήσουμε» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, μπροστά σε 200 περίπου παραγωγούς της περιοχής, ενώ δεν έλειψαν και λίγες στιγμές έντασης, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για την ακαρπία.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχος, ο οποίος τόνισε ότι από αύριο κιόλας  ενισχύεται με προσωπικό ο ΕΛΓΑ στην Ημαθία, ώστε να γίνουν πιο γρήγορα οι εκτιμήσεις της καταστροφής.

Ο κ. Έξαρχος προέτρεψε τους παραγωγούς να κάνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις δηλώσεις για να αποζημιωθούν.  «Ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει όσα χρειαστούν για τις αποζημιώσεις των παραγωγών στην Ημαθία , που καταστράφηκαν από τη χαλαζόπτωση και αν χρειαστούν συμπληρωματικά χρήματα θα δανειστούμε» διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους φορείς και αγρότες, ενώ δεν παράλειψε να τονίσει ότι δεν θα δεχτεί δηλώσεις καταστροφής της παραγωγής τους από τους αγρότες που υπέβαλαν αίτηση για την ακαρπία, λόγω παγετού. 

Ακολούθως οι κ.κ Χαρακόπουλος και Έξαρχος, συνοδευόμενοι από τους 4 βουλευτές, τον κ. Καραπαναγιωτίδη μετέβησαν στην Επισκοπή Νάουσας, όπου συνάντησαν τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι του εξέθεσαν τα ίδια προβλήματα με τους συναδέλφους τους της Βέροιας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Καλαιτζίδης και Μπαλτατζίδου και ο αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Αδαμίδης.

 

Διαβάστηκε 261 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με τις απολύσεις σε δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες;