Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 07:29

΄Όχι΄ του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας στην εκποίηση 100 μετοχών του δήμου στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρνητική απόφαση εκποίησης 100 μετοχών του δήμου Βέροιας προς το Επιμελητήριο Ημαθίας έλαβε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο. Την εισήγηση της δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου ψήφισαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι, τρεις ψήφισαν κατά και 12 λευκό.

Παρών στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσος Γιάγκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για πάγιο συμμετοχής του φορέα στο δ.σ. της Αμάλθειας Α.Ε. Μίλησε επίσης για ευτύχημα της περιοχής να έχει στα όριά της το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο, ενώ υπογράμμισε ότι η αναμόχλευση της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην Αμάλθεια θα είναι ισοδύναμη των απωλειών που είχε η περιοχή με την απομάκρυνση των πανεπιστημιακών τμημάτων, του Β΄ Σώματος Στρατού κ.ά. Είπε τέλος ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου ως πόλου έλξης, με μεταφορά τελωνείου και χημείου καταρχήν, και δημιουργία αποθηκών μεταφόρτωσης, πρατηρίων καυσίμων κ.ά., ενώ συμπλήρωσε ότι αντίστοιχο αίτημα του Επιμελητηρίου προς την περιφέρεια δεν έγινε αποδεκτό.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν λευκό και αρνητικά εστίασαν στην ανάγκη μεν αξιοποίησης της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας, ωστόσο με νομότυπο τρόπο, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του δήμου σε ιδιώτη χωρίς δημοπρασία.

Άλλο ρεπορτάζ σε λίγο.

Διαβάστηκε 97 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με την παραχώρηση για 10 χρόνια του δημοτικού σταδίου στην ΠΑΕ Βέροια;