Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 09:38

Φιλοζωικός Όμιλος Ημαθίας: Απαιτούμε τον σεβασμό και τη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η πρόσφατη μαζική δηλητηρίαση άνω των 20 σκύλων στο πάρκο της Ελιάς ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, ένα έργο σε επανάληψη, που το έχουμε δει πολλές φορές στην διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής Αρχής. Ο τόπος του εγκλήματος πάντα ίδιος,οι δράστες (προφανώς) οι ίδιοι, μόνο τα θύματα αλλάζουν. Λίγη σημασία έχει αν τα θύματα ήταν 7 - κατά τους ισχυρισμούς του Δήμου - ή περισσότερα. Για την ιστορία ενημερώνουμε ότι τα θύματα ήταν τουλάχιστον είκοσι, 5 το Σάββατο,7 την Κυριακή, 3 την Δευτέρα, συν κάποια άλλα που έχουν εξαφανιστεί. Μόνο την Δευτέρα φιλόζωοι μάζεψαν 17 δηλητηριασμένα δολώματα (ψημένα μπιφτέκια) από την περιοχή της Ελιάς. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι δράστες φοβόμαστε ότι θα παραμείνουν στο σκοτάδι, αφού οι Αρμόδιες Αρχές έκαναν τη δουλειά τους απλά διεκπεραιωτικά, χωρίς καμιά απολύτως προσπάθεια να βρουν στοιχεία, ενώ ο Δήμος περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση με μεγαλοστομίες και φανφαρονισμούς του τύπου επαγρύπνηση, ευαισθητοποίηση, καμιά ανοχή σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Πέστε μας αλήθεια τι έχει κάνει ο Δήμος τόσα χρόνια για να σταματήσει τα συνεχή αυτά εγκλήματα; Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ

 

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες πάνω από 6.800 πολίτες από την Βέροια, την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, έστρεψαν τα βλέμματά τους επάνω μας υπογράφοντας ηλεκτρονικά ένα κείμενο αγανάκτησης και διαμαρτυρίας προς την κ. Δήμαρχογια το φρικτό έγκλημα ( οι υπογραφές και τα σχόλια είναι στην διάθεση του καθενός και θα επιδοθούν επισήμως στην κ. Δήμαρχο). Για άλλη μια φορά η πόλη μας σχολιάστηκε αρνητικά από την κοινή γνώμη, αλλά προφανώς το γεγονός αυτό ουδόλως προβλημάτισε την δημοτική Αρχή,αφού όλη η υποχρέωσή της ολοκληρώθηκε υποκριτικά με ένα δελτίο τύπου. Περιμέναμε κάποια σοβαρή συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, κάποιες αυστηρές συστάσεις προς υπηρεσίες του Δήμου που κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί (αδίκως ή άδικα) ότι υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές, κάποια ανακοίνωση ότι τα πτώματα των φολιασμένων ζώων, που χρόνια τώρα περισυλλέγονται κατά κόρο στα «μουλωχτά» εν μια νυκτί από την υπηρεσία καθαριότητας δεν θα πετιούνται αθόρυβα στις χωματερές, αλλά θα οδηγούνται πρώτα σε κτηνίατρο για έκδοση πιστοποιητικού θανάτου και μετά θα τυγχάνουν υγειονομικής ταφής, ότι θα ενημερώνεται η αστυνομία υποχρεωτικά σε κάθε περιστατικό, ότι θα γίνει κάποια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. 

 

Έτσι κ. Δήμαρχε ενεργεί μια οργανωμένη και πολιτισμένη Πολιτεία, έτσι ενεργεί κάποιος που εννοεί αυτά που λέει και που  πραγματικά θέλει να αντιμετωπίσει τέτοια ειδεχθή φαινόμενα. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι εσείς είστε που έχετε νομική υποχρέωση να προστατέψετε τα πλάσματα αυτά, εσείς οφείλετε να διαχειριστείτε τα αδέσποτα με νόμιμο και πολιτισμένο τρόπο. Αντί για εσάς όμως, οι εθελοντές - μέλη των φιλοζωικών σωματείων είναι αυτοί που πάντα επωμίζονται όλο το βάρος των αδέσποτων, εμείς είμαστε που τρέχουμε να τα σώσουμε και να τα περιθάλψουμε, χωρίς να έχουμε ούτε την υποδομή, ούτε την οικονομική δυνατότητα του Δήμου, τα δικά μας τηλέφωνα καλούν οι πολίτες για ανταπόκριση. 

Δηλώνουμε ότι, παρά τις δυσκολίες, δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κακοποίηση των ζώων, ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή τους και ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να τιμωρηθούν αυτοί οι ασυνείδητοι εγκληματίες. Τα μάτια μας θα είναι επάνω τους. Ενημερώνουμε ότι τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων τιμωρούνται αυστηρά με ποινή φυλάκισης 1 έως 5 χρόνια ΚΑΙ με χρηματική ποινή 5.000 έως 15.000 ευρώ ΚΑΙ με διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε κακοποιημένο ζώο. Ας το λάβουν σοβαρά αυτό υπόψη οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, αυτά τα αρρωστημένα μυαλά, όλοι αυτοί που εκτονώνουν την ψυχοπάθειά τους πάνω σε αδύναμα πλάσματα. Όσο πιο αδύναμο είναι ένα μέλος της κοινωνίας, τόσο μεγαλύτερη η ηθική υποχρέωση να το προστατέψουμε. Εν κατακλείδι, ανακοινώνουμε ότι επικηρύσσουμε με το ποσό των 2.000 ευρώ τους δράστες, ποσό που θα δοθεί σε όποιον δώσει επαρκή στοιχεία για την ταυτότητά τους.

 

Ιούνιος 2013

Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η.

Φιλοζωικός Όμιλος Ημαθίας

Ευαισθητοποιημένοι φιλόζωοι πολίτες

Διαβάστηκε 68 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με την παραχώρηση για 10 χρόνια του δημοτικού σταδίου στην ΠΑΕ Βέροια;