Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 20:20

Χωρίς φωτισμό ο δρόμος στην είσοδο της Στέγης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Από αρχές Ιουνίου (!) έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ότι ο δρόμος στο σημείο μπροστά από την είσοδο της Στέγης Γραμμάτων δεν φωτίζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκεί θέμα ασφάλειας κατά πρώτον για τους πολίτες, αφού λόγω του ελλιπούς φωτισμού δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας, κατά δεύτερον, τίθεται και σοβαρό θέμα ασφάλειας για την Στέγη , όπου πλέον το κτήριο κινδυνεύει ακόμα και με "βανδαλισμούς" όπως βαφή με σπρέυ, παραβίαση εισόδου κλπ.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας των Υπηρεσιών του Δήμου με τη ΔΕΗ που προχώρησε μεν στην κατασκευή υπόγειων καλωδιώσεων, δεν μερίμνησε όμως για την αποκατάσταση του Δημοτικού φωτισμού στο σημείο εκείνο που "έσβησε" με την αφαίρεση των εναέριων καλωδίων.

Απαράδεκτο είναι το γεγονός να μη ληφθεί μέριμνα ούτε καν για επαρκή φωτισμό της εισόδου ενός ιστορικού κτηρίου που εκπέμπει "φως πολιτισμού" στην Ημαθία εδώ και δεκαετίες.

Έτσι, απέμεινε μια "γυμνή" κολόνα απέναντι από τη Στέγη και κανείς μετά από τόσο καιρό δεν νοιάστηκε όχι μόνο να αποκαταστήσει τον φωτισμό στο σημείο εκείνο, αλλά ούτε και να φροντίσει να την απομακρύνει, παρόλο που έχουν βγει όλα τα στηρίγματά της και ίσως να στέκει εκεί επικίνδυνα!

Εμείς ως πολίτες ενημερώσαμε, αιτηθήκαμε και εγγράφως για την αποκατάσταση του φωτισμού, αλλά και παρακαλούμε θερμά για τη γρήγορη ανταπόκριση των Υπηρεσιών (ας συνεννοηθεί επιτέλους η Υπηρεσία Δημοτικού φωτισμού με τη ΔΕΗ!) και επίσης, ευχόμαστε να μη συμβεί τίποτε σοβαρό. Αν όμως συμβεί, ας αναλάβει καθείς την ευθύνη του...

Διαβάστηκε 56 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 08:25 δημοσιεύθηκε από Νομικός

    Η ασυνεννοησία και η κωλυσιεργία των Υπηρεσιών ταλαιπωρεί τους πολίτες.
    Εκτός όμως από την ταλαιπωρία των πολιτών, μιλάμε για ένα κτήριο που εκεί μεγαλώσαμε και εκεί στέλνουμε τα παιδιά μας, είναι η εστία της πολιτιστικής παιδείας της πόλης και της Ημαθίας, γεγονός που βαρύνει πολύ περισσότερο όσους είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση του κτηρίου αλλά και την ασφάλειά του.
    Πράγματι, όταν το βράδυ με το κλείσιμο της λειτουργίας της Στέγης οι υπάλληλοι κλείνουν τα φώτα, το σημείο εκείνο της εισόδου παραμένει σκοτεινό για όλη τη νύχτα με ότι αυτό σημαίνει.
    Είναι δυνατόν από τις Υπηρεσίες του Δήμου να μην έχει γίνει καμία κίνηση αποκατάστασης;
    Ποιος επιτέλους έχει αφήσει μία κολόνα χωρίς κανένα στήριγμα απέναντι από την είσοδο ενός τέτοιου κτηρίου και γιατί οι Υπηρεσίες του Δήμου δεν ήρθαν σε επαφή ή δεν πίεσαν για να απομακρυνθεί και να αποκαταστήσουν το φωτισμό;
    Είναι δυνατόν να μην είναι ει γνώση της Διοίκησης της ΚΕΠΑ που είναι υπεύθυνη για το κτήριο;
    Τέλος, γιατί πρέπει να παρακαλάνε οι πολίτες για τα αυτονόητα;
    Καμία απάντηση από το Δήμο υπάρχει για αυτά τα ερωτήματα;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με την παραχώρηση για 10 χρόνια του δημοτικού σταδίου στην ΠΑΕ Βέροια;